Kvetoucí čaj

25.06.2012 15:23

Kvetoucí čaj je označení pro speciálně vázané a sušené čajové kuličky, které při louhování rozkvétají do předem určených tvarů. Jedná se většinou o zelený čaj, ovšem v tom lepším případě se jedná o odrůdu Stříbrná jehla, což je v současnosti nejkvalitnější odrůda zeleného čaje určená především pro kvetoucí čaj. Takovýto kvetoucí čaj potěší nejen chuťové buňky a díky zdravotním účinkům zeleného čaje také celé naše tělo, ale také potěší a okouzlí krásou rozkvétání čajové květiny.

Komu je vhodné dát kvetoucí čaj jako dárek?

Kvetoucí čaje se v zemi jejich zrodu, tedy v Číně, používají jako elitní a elegantní dárky pro manažery, ředitele, politiky a jiné významné osobnosti. Ve velké míře jsou totiž kvetoucí čaje univerzálním dárkem, který potěší opravdu každého a navíc se nejedná o něco obyčejného. Naopak už i u nás evokují kvetoucí čaje velmi elegantní a originální dárek. Kvetoucí čaje jsou tak jako dárek vhodné naprosto pro každého mimo dětí, které by z nich nejspíš nadšeny nebyly. V hojné míře se tak také kvetoucí čaje používají, když má někdo tzv. všechno nebo tvrdí, že nic nechce.

Jak vybrat kvetoucí čaj?

Než začnete s výběrem kvetoucího čaje, je třeba zjistit, zda osoba, které je dárek určen vlastní skleněnou čajovou konvičku. Protože logicky je třeba vidět, jak čaj rozkvétá. V případě, že konvičku má, stačí vybrat pouze čaje. Ale pokud konvičku nemá, bylo by dobré zakoupit s kvetoucími čaji také konvičku. Naštěstí naleznete kvetoucí čaje v dárkovém balení s konvičkou i bez konvičky a jednoduše si tedy vyberete.

Co se týká výběru samotného čaje, tak můžete vybírat podle bylin, které jsou v kvetoucím čaji také obsaženy a mají určité léčivé schopnosti. Jinak samozřejmě vybírejte kvetoucí čaje hlavně podle toho, jak se vám líbí jednotlivé čajové květiny.

Kde koupit kvetoucí čaje?

Velmi dobrý výběr z kvalitních kvetoucích čajů naleznete v eshopu AZ-Dárky na adrese www.az-darky.cz v sekci Kvetoucí čaj.

—————

Zpět